Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

 

Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός που αποτελεί κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της απεχθούς τυραννίας και έχει καθιερωθεί στην κοινή συνείδηση ως σημείο αναφοράς του όλου αντιδικτατορικού αγώνα. Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι νέοι τρομοκράτησαν τη δικτατορία. Έδειξαν πως ήξεραν να αντιστέκονται στη βία, να υπερασπίζονται την Ελευθερία και να τη διεκδικούν. Ξεκίνησαν έναν αγώνα δύσκολο, μα τους δυνάμωνε η πίστη στα δίκαια αιτήματά τους, η ελπίδα πως θα ξημερώσει για την πατρίδα η πολυπόθητη μέρα της επαναφοράς της Δημοκρατίας.

            Μπορεί η διδακτορία να μην έπεσε εκείνη την ίδια νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973, όμως όλοι κατάλαβαν πως το τέλος της είναι πολύ κοντά. Το έπος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε και θα τιμάται όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, γιατί ο άνθρωπος είναι γεννημένος να ζει αδούλωτος. Το Πολυτεχνείο έγινε σύμβολο της Ελευθερίας. Εμείς χαιρετίζουμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τη σημερινή επέτειο και εκφράζουμε το θαυμασμό μας για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

            Στους μαθητές μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους λέμε: «παλέψτε για τα δικαιώματά σας, δώστε αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, αναγκάστε κι εμάς τους ίδιους να αλλάξουμε, μη συμβιβάζεστε, μην κλείνετε τα μάτια στα προβλήματα, καταδικάστε τη βία, παραμείνετε για πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ»

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ



Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας



Δημήτριος Καντζάβελος                                        Ιωάννης Κρατημένος

Δεν υπάρχουν σχόλια: