Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

"Για μία νέα πορεία για την ΕΛΜΕ Αρκαδίας"

Την Τετάρτη 23/11/2010 πραγματοποιήθηκε άλλη μία αποτυχημένη Γενική Συνέλευση για το αν πρέπει να ψηφίσουμε την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία στις 15/12/ και για εξουσιοδότηση για περαιτέρω αγώνες. Επειδή δυστυχώς δεν υπήρχε απαρτία, ούτε για ούζα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας ανέλαβε για άλλη μια φορά να αποφασίσει για όλους τους εκπαιδευτικούς της Αρκαδίας.
Για τη σημερινή Εθνική κατάσταση χρεωκοπίας ευθύνεται με μεγάλο βαθμό το αντιπροσωπευτικό μας σύστημα στα κόμματα, στις παρατάξεις, στις οργανώσεις. Οι εκπρόσωποι παύουν να μεταφέρουν της απόψεις της βάσης και δρουν ανεξέλεγκτα με δικούς τους προσωπικούς όρους και θέλγητρα.
Θεωρώ ότι η κατάσταση στη χώρα θα αλλάζει σιγά σιγά προς το καλύτερο αν καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Δε συμφωνώ ότι ο Δημόσιος τομέας της Ελλάδας ευθύνεται για την κρίση, άλλωστε το δείχνει και η ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό δανεισμού της Ε.Ε., ούτε όμως θα στρουθοκαμηλίσω με τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και τα ζούμε.
Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για παράδειγμα θα μπορούσε να "ζητήσει να ψηφίσει κάθε ένας ή μία εκπαιδευτικός επί της πρότασης της ΟΛΜΕ και να καταθέσει όποια άλλη πρόταση η οποία να είναι δεσμευτική για το ΔΣ της ΕΛΜΕ". Κάθε σοβαρό πρόβλημα πρέπει να αποφασίζεται πλέον από τη βάση. Έτσι θα ξεπεραστεί η κρίση αντιπροσώπευσης
Η συλλογικότητα της κοινωνίας μας κλονίζεται συθέμελα. Ας πάμε αντίθετα. Προς το σωστό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: